Laman Webantu   KM2A1: 4465 File Size: 2.7 Kb *"Tak releven, Datuk Adam!......"
By tv3

14/5/2001 9:40 pm Mon

Assalamualaikum/Selamat Sejahtera
Semua Pejuang REFORMASI


Puas, bagai nak pecah kepala otak kami di tv3 untuk menimba sesuatu dari tulisan Datuk Adam Kadir kita ni. Kata putus kami, "irrelevant!"


Apakah yang ingin ditonjolkan? Bapak ANJING ni orang yang panas baran? OK! Lagi? Bapak ANJING seorang yang komited kepada sesuatu yang dipercayai nya. OK! Lagi? Bapak ANJING ada "sense of humour"? (apabila Datuk Adam menceritakan kisah "panty raid" sewaktu dikampus dulu). Akhir kata, kami dapat mengesan seolah olah Datuk kita ni hendak menyampaikan message bahawa sebenarnya BAPAK ANJING baik orang(binatang)nya?, tetapi telah terperangkap didalam, "WEB OF CIRCUMSTANCES!"


Datuk Adam, Datin Maniseh serta konspirator sekelian, dengar sini baik baik:


Membelasah binatang (usahkan manusia) yang telah diikat anggota dan diserkup mata, adalah satu perbuatan yang dayus tanpa sebesar debu sifat kemanusiaan, walau berapa pendek sekali pun "fuse nya". Tidak mungkin terlepas dengan apa jua justification yang hendak diketengahkan! Adakah ini sifat seekor ANJING yang sentiasa mengambil berat akan kerjayanya? Yang selalu komited dengan pendirian nya? Atau ini kah ucapan terima kasih ANJING terhadap tuan ANJING?


Datuk Adam dan Datin Maniseh,


Sampaikan kepada BAPAK ANJING "ucap tahniah" kami di tv3 kerana dikenakan 2 purnama berihat di (khabarnya) Seri Taman. Tahniah diatas kebijaksanaannya memilih pihak yang "betul". Sampaikan juga pesan kami kepada BAPAK ANJING, bahawa akan tiba satu hari dimana dia TIDAK DAPAT LARI daripada satu PENGHAKIMAN YANG HAKIKI, di susuli semestinya DENGAN BALASAN YANG SETIMPAL! Satu hari dimana dia tak dapat berlari mengadu kepada tuan nya, karana pada hari itu, "everyone for himself", hatta, "...ibu akan membaling anak yang sedang disusui!..."Sampaikan juga kepada BAPAK ANJING, ada DUA (bukan satu) dosa yang TIDAK DIAMPUNI ALLAH. Satu, syirik, dan dua, DOSA SESAMA MANUSIA, selagi mana yang dianiayai TIDAK mengampunkan yang menganiaya! BAPAK ANJING kah yang teraniaya oleh DSAI? Tidak mustahil (didalam mahkamah Hakim Hacks, Anak Joker atau 4 tahil) Andaikata sudah selesa....tunggu sahajalah hari, ".....dimana manusia TIDAK SEDIKIT PUN AKAN DIZALIMI......."


Kita prihatin akan kata kata, "manusia mana yang tidak melakukan kesilapan?" Jadi, apakah yang harus dilakukan? Datuk dan Datin.....tepuk dada...tanyalah Iman!