Laman Webantu   KM2A1: 4819 File Size: 14.7 Kb *TAG SP 183: Hanya Yang haprak Menyokong Mahathir
By Anonymous

25/6/2001 9:02 am Mon

TAG 183

[Hampir tiada preskripsi atau muhasabah diri atau self-critism dalam perhimpunan agung Umno kali ini. Padahal itulah yang terpenting kerana musuh seseorang manusia itu adalah dirinya sendiri. Sebab itulah jihad yang afdhal atau besar ialah jihad di dalam diri menentang sifat kebinatangan dan haprak yang membelenggu diri. Tanpa itu jihad diluar sana tidak akan berhasil dan akan sia-sia sama sekali. Tuhan tidak menerima jihad seseorang yang membunuh kalau marah atau emosi lebih menguasai diri.

Mahathir sebenarnya sedang memusnahkan Umno sendiri. Apabila sesuatu parti itu tidak mengakui kelemahan diri sendiri ia akan melakukan kesalahan lagi. Dan kali ini ia mungkin mengalami kecelakaan dan mampus terus nanti. Orang melayu sekarang sudah tidak sebodoh itu lagi jika tidak laman web akan sunyi dan sepi. Siapakah yang membacanya jika tidak majoritinya orang melayu yang sudah celik IT.

Mahathir akan semakin mengundang benci dengan ucapannya yang menuduh dan mengaibkan semua orang seikut hati. Dan orang melayu mungkin tidak akan melupakan itu semua kerana isu Anwar sahaja masih hidup sampai hari ini. Mahathir sebenarnya telah menggali kubur sendiri dengan lebih cepat lagi. Hanya golongan haprak sahaja akan terus bersamanya nanti. Selamat membunuh diri.. jika itu pilihanmu yang bistari. - Editor]


24 Jun 2001

Hanya Yang haprak Menyokong Mahathir

Keadaan yang menyedihkan di Malaysia, kesan pemerintahan haprak Mahathir, kini menjerumuskan negara ke kancah kemelesetan ekonomi gara-gara rasuah yang berterusan, nepotisma, kronisma, salah urus dan salah dorong kuasa. Namun masih ramai lagi manusia berfikiran haprak di luar sana yang masih sanggup mengidolakan dan menyokong Mahathir. Bilakah kumpulan haprak ini akan sedar begaimana Mahatihir telah menipu mereka semua untuk terus mencengkam kuasa. Mujur juga untuk generasi di masa hadapan, kumpulan haprak ini adalah merupakan kumpulan yang minoriti walaupun masih merangkul kuasa yang besar masih lagi di tangan mereka.

Salah seorang ketua haprak terulung yang mentadbir negara dengan bertopeng sebagai penguasa utama negara ialah ketua polis negara, Norian Mai. Sekembalinya daripada mengerjakan hukum haji tentulah beliau diharapkan dapat meneruskan tugasnya dengan lebih menjurus kepada ajaran Islam dan mengamalkan sunnah nabi. Sebagai ketua kepada institusi penguatkuasaan undang-undang dan keselamatan terbesar negara dia mempunyai kuasa besar untuk memperkasakan undang-undang negara dan tindakannya seharusnya dipandukan oleh undang-undang itu. Malangnya si haprak ini lebih bersifat laksana seorang khadam kepada Mahathir, mengikut segala perintahnya walaupun ia amat bertentangan dengan undang-undang. Tindak- tanduk Norian Mai itu mungkin disebabkan menggunakan hukum haji itu dengan wang haram yang diperolehinya. (khabarnya salah seorang pengiring beliau kehilangan dompet wang ketika di tanah haram itu - penterjemah) Norian Mai sudah semacam kehilangan pertimbangannya dan seolah-olah merelakan dirinya diperhambakan oleh kesyaitanan Mahathir. Dia sudah menyalah-tafsirkan makna 'kesetiaan' itu sebenarnya terhadap kerajaan yang memerintah sehingga mengaibkan martabat pasukan polis diraja Malaysia. Memang tidak sesiapa yang akan menolak keperluan menyokong kerajaan yang memerintah. Namun, adalah satu kemestian bahawa kerajaan yang disokong itu mestilah menghormati kedaulatan undang-undang. Sokongan yang disalut kesetiaan membuta itu seharusnya tidak dihalakan kepada pemimpin yang korup dan kerap melakukan jenayah dan menyondol undang-undang. Terlalu jelas si haprak ini masih tidak memahami konsep tidak memihak dalam percaturan politik yang perlu dipatuhi oleh pegawai awam. Tidak hairanlah kalau hampir semua warga anggota bawahannya turut haprak sama. Norian Mai sememanganya sudah menjadi hartawan tetapi bagaimana dengan orang bawahannya? Bagaimana pula dengan anggota polis bawahan yang turut akur kepada titah perintah orang atasan secara membabi-buta?

Semua orang percaya betapa Norian Mai bertindak menuruti arahan Mahathir untuk menangkap dan menahan pemimpin keadilan yang dianggap oleh Mahathir sedang mengancam keselamatan kuasa politiknya. Arahan Mahathir itu dianggap tidak sah dan menyalahi undang-undang kerana dia tidak mempunyai kuasa berbuat demikian. Sebagai pegawai pelaksana undang-undang adalah menjadi hak Norian Mai menilai keadaan keselamatan negara untuk bertindak mengikut perundangan negara. Apabila Norian Mai akur kepada arahan Mahathir dan di waktu yang sama mengada-adakan alasan yang tidak munasabah untuk memperkuatkan alasan penangkapan dan penahanan itu membuktikan betapa hapraknya kewibaan beliau untuk menjadi ketua polis negara.

Seorang lagi pegawai haprak tedapat dalam pasukan Cawangan Khas yang bernama Superintendent Benjamin yang baru-baru ini dilaporkan oleh akhbar sebagai berkata bahawa penangkapan pemimpin itu bawah ISA adalah perlu untuk mengelakkan ekonomi negara terancam. Sesiapa pun sedar kini betapa ekonomi negara memang semakin terancam disebabkan segala aktibiti haram yang dilakukan oleh Mahathir dalam kerja-kerja penyelewengan seperti korupsi, salah guna kuasa dalam membalun kahzanah negara untuk memperkayakan dirinya, ahli keluarganya, para kroni dan segala usaha menyelamatkan mereka ketika dihenyak krisis ekonomi. Dengan adanya pegawai-pegawai haprak dalam pasukan polis diraja malaysia yang berlagak laksana samseng, Mahathir seharusnya menghentikan caka-cakap hapraknya betapa masih ramai rakyat Malysia yang bijak-bijak yang masih menyokongnya.

Terdapat satu lagi kumpulan haprak yang masih menyokong Mahathir di kalangan penyokongnya dalam UMNO. Semua rakyat Malaysia sedar betapa UMNO ialah satu parti yang penuh kesyaitanan yang mengamalkan korupsi, nepotism dan kronisma yang bertanggungjawab menjual martabat maruah bangsa Melayu. Inilah parti politik yang telah merampas kawasan tanah yang luas milik orang Melayu dan juga tanah rezab melayu dan menjualnya kepada taukeh Cina yang kaya-kaya atas nama pembangunan sedangkan tujuan sebenar ialah untuk memperkayakan diri mereka semata. Inilah parti yang memperuntukkan kawasan balak yang besar-besar kepada diri mereka, tanah negeri, kontrak kerja kerajaan dan tender-tender yang kemudiannya dijual semula kepada taukeh Cina yang kaya-kaya. Di sebalik itu mereka masih sanggup menutup malu melaungkan cogan kata betapa itulah parti yang memperjuangkan kepentingan orang Melayu. Presiden parti mereka ialah raja segala penyamun kekayaan negara dan masih ramai lagi insan-insan haprak di segenap lapisan parti itu yang masih tidak sedar akan perkara ini. Tiga orang anak lelaki Raja Penyangak ini menguasai di kalangan mereka bertiga sejumlah 280 syarikat (yang tersenarai di BSKL -penterjemah). Di waktu yang sama masih terdapat berjuta orang Melayu yang hidupnya laksana rumput di tepi jalan, hidup segan mati tak mahu. Haprak jenis apakah yang masih mahu mengampu si Raja Penyangak ini?

Persidangan UMNO di PWTC yang berakhir hari ini seharusnya ditakrifkan sebagai persidangan para lanun dan penyamun terbesar negara ini. Persidangan itu layak dinamakan 'Mahathir Baba dan 2000 penyamunnya', sebagai mengingati kisah Ali baba dan empat puluh penyamunnya. Mereka inilah yang telah membalun berbilion harta rakyat dan menyimpannya di luar negara dan sebahagiannya dijual pula kepada kroni bukan Melayu yang bersekongkol dengan mereka. Mereka telah bersidang utnuk merencana bagaimana mahu mencuri lagi khazanah negara yang semakin terhakis kini dan pada waktu yang sama mengekalkan sokongan para penyokong yang haprak dalam perkhidmatan polis dan juga UMNO.

Hanya seorang dungu dan haprak yang sanggup menyokong Mahathir dan parti para lanun dan penyamunnya. Mujur, masih ada lagi orang yang bijaksana yang nampak rencana kebajingan mereka sambil mengelakkan diri daripada dirasuk oleh kumpulan penyamun dan lanun ini.

Sedarlah wahai kumpulan haprak!!!!

-Anonymous-
Asal:

FGR:

Only idiots would support Mahathir

The unfortunate state of affairs in Malaysia is that, after 20 years of Mahathir's misrule which saw the country on the verge of economic collapse due to the rampant state of chronic corruption, nepotism, croynism, mismanagement and abuse of power, there are still a lot of idiots out there still idolising and supporting Mahathir. Mahathir is still in power because of these idiots. When would these idiots begin to realize how much Mahathir had fooled and used them to retain his hold in power. Luckily for us and the future generations, these idiots are in the minority now although amongst them, they hold immense power in the country.

One of the chief idiot running around the country and masquerading like a law enforcement officer is none other than the current IGP Norian Mai. After having performed his Haj, one would have thought that he would discharge his public duty with more responsibility and in accordance with the sunnahs of the prophet and the teachings of the holy Quran. As the Chief of the largest law enforcement body, he is answerable to no one when enforcing the laws of the country and his actions should always be guided by what has been promulgated by the law. Yet this pathetic idiot is more like a peon to Mahathir, obeying Mahathir's 'instructions' even when it is against the law. Norain mai's servile-like actions may probably be the result of performing the Haj with corrupt money. He tends to lose his sense of balance and tends to sell his soul to the devilish Mahathir. His misplaced and misquided understanding of the concept of 'loyalty' towards the government of the day put the force in a very bad and adverse position. No one dispute the fact that you must support the government of the day. But it must be plainly clear to all and sundry that the government of the day must function in accordance with the rule of the law. Such support and this misguided loyalty should not extend to supporting and being 'loyal' to corrupt leaders who commits crimes and violates the law. It is obvious this idiot doesn't understand the concept of political neutrality of public service officers. No wonder his men are also plain idiots. Of course Norain Mai is a millionaire but what about his idiotic men? Those stupid rank and file who slavishly obey illegal and unlawful orders.

Now everyone knows that Norain Mai acted on Mahathir's illegal and unlawful directives to arrest and detain the youthful keadilan leaders who are simply a threat to Mahathirs political survival. Mahathir's directive is deemed illegal and unlawful because in law he has no bloody right to issue such directives. It is for Norain Mai as a law enforcement officer himself to assess the security situation in the country and to take appropriate action in accordance with the country's law. The fact that he followed Mahathir's 'directive' and at the same time concocted false grounds in effecting the arrest and detention shows his lack of capability and integrity in becoming the country's top law enforcement officer.

Another idiot from Malaysia's infamous Satanic Branch (SB) by the name of Supt.Benjamin was quoted in one of the press as saying that the recent ISA arrest and detention was necessary to prevent the country's economy being jeorpardized. Any fool would by now know that the country's economy is in the verge of collapse because of Mahathir's disruptive and illegal activities like corruption and misuse of powers in plundering public funds to enrich himself, his family and cronies and to bail them out during the economic crisis. With such idiots in his police force who behaved more like gangsters than law enforcement officers, Mahathir should not pour venom to the fact that there are still a lot of intelligent Malaysians not supporting him.

Another bunch of idiots still supporting Mahathir are his party members from UMNO. Every Malaysian knows that UMNO is a satanic party which practices corruption, nepotism and cronyism and which has been responsible for selling off the malays to others. This is the party that has 'legally' acquired large tracts of lands belonging to the malays as well as malay reserve lands and selling them to rich chinese towkays in the name of development but for their narrow self interest. This is the party which has appropriated to themselves large areas of timber compartments, state lands, government's tenders and contracts and which are all eventually sold to rich chinese towkays for corrupt payments. They practically stole from the malays and sold what they had stolen to rich chinese towkays. And they have the cheek to call their party 'a party which would protect malay interest'. Their president is the chief plunderer of the nation's wealth and there are a lot of rank and file UMNO idiots who still doesn't realize this. The three sons of this Chief plunderer and robber between them controlled more than nearly 280 companies. And at the same time, there are millions of malays who still live from hand to mouth. Which idiots would still support this man.

UMNO's meeting held at PWTC which ended today could be appropriately described as the meeting of the nation's biggest plunderers and robbers in the land. The meeting could be dubbed as 'Mahathir Baba and the 2000 thieves', taking the name from Ali Baba and the forty thieves. Between them they have stole billions of the country's wealth which are stashed overseas in hard cash and landed properties, not forgetting the billions which they have sold to their non-bumi towkay's cronies. And they are meeting to plan, scheme and to strategise on how to steal and rob more of the country's dwindling wealth, and at the same time still retain the support of those other idiots in the police and UMNO.

Only an idiot would support Mahathir and his party of thieves and robbers. Fortunately there are enough intelligent people who saw the true nature of their game plan and true to their wise ways stay clear of him and his thieves and robbers.

Wake up you idiots!!!!!!

Anonymous