Laman Webantu   KM2A1: 4924 File Size: 4.6 Kb *Masalah PDrM Paling Getir
By tv3

9/7/2001 4:20 pm Mon
Assalamualaikum/Selamat Sejahtera

Semua Pejuang REFORMASI


Tan Sri Haji Mamai bolehlah disitilahkan sebagai seorang yang BEBAL.


Kata oghang putih, He NEVER learns". Tak puas dengan enam insan dipaksanya bercuti dua tahun diKemunting, kini membaham penuntut pula. Mula mula Khairul Anuar, diikuti rapat oleh Mohd Fuad Ikhwan.


Baiklah Tuan Haji, buat sekian kalinya, dibawah ini kami nukilkan skrip yang anak anak buah Tuan Haji telah tulis, didalam pentas drama "Malaysia Boleh". Skrip ini, desebabkan kelapokkannya, hampir keseluruh rakyat Malaysia, tua, muda, Melayu, Cina, India, Benggali, lelaki, wanita tahu dan dapat menjangka aliran ceritanya. Cuma bezanya, ada yang lantang bersuara, tidak kurang pula yang berdiam diri, ibarat api didalam sekam! Kami turunkan satu persatu:-
  1. Bakar DTC - Andaikata dewan tersebut DIBAKAR, maka mustahil ianya dibakar melainkan dengan restu anak buah Tuan Haji. Dari pengalaman kami, bebebrapa hari sebelum "fir'aun baik" membuat sesuatu lawatan, penyangak berunifom arahan Tuan Haji akan berkeliaran ditempat tersebut, seperti ulat taik!

  2. OK. Alasan dah ada, bukti? Aaahhh...persetankan bukti! Ikut Suka Aku. Tangkap sesiapa dikalangan penuntut, yang paling lantang mengkeritik! Maka teraniayalah Khairul dan Mohd Ikhwan!

  3. Proses "turning-over" bermula. Maklumlah ada yang pernah "...mematahkan gurila Tamil Tigers!" Bukan kecik anak, anjing anjing belaan Tuan Haji ini! Malangnya, mereka gagal (mutlak) "mematahkan" jaguh jaguh REFORMASI seperti Ezam dan sahabatnya yang 9. Allah sahajalah yang mengetahui penyiksaan yang akan dikenakan oleh binatang tersebut terhadap dua orang anak muda yang hanya inginkan keADILan ditegakkan. (Allah jualah yang akan memelihara mereka berdua dari dibaham binatang buas diBukit Aman....ameen Ya Rab'l alameen!)

  4. Ada dua kemungkinan, yakni sama ada Khairul dan Fuad GAGAL atau BERJAYA di"turn-overkan". Jikalau gagal, besar kemungkinan mereka juga akan dihantar bercuti ke Kemunting, supaya "laungan" mereka tidak kedengaran lagi dikampus pusat pengajian tinggi. Sebaliknya jika berjaya, maka bersedialah rakyat untuk menghayati satu "pengakuan" yang akan dibawa secara terus menerus ke kaca TV, radio dan segala bentuk media dimuka bumi ini. "Pengakuan" mereka? Tidak ada batasan. The sky is the limit! Daripada membakar DTC, hinggalah "percubaan untuk memperkosa Dato Seri Dr Siti Hasmah binti Mohd Ali ketika beliau masuk tandas!"


Itulah sebabnya diawal lagi tv3 menyatakan bahawa inilah Tan Sri yang paling BEBAL!


Yang pasti tercapai hanya satu, iaitu, binatang buas diBukit Aman mendapat KEPUASAN. Kepuasan yang mampu memancutkan mani! (State of extreme orgasm!) Puas kerana dapat membaham manusia kerdil yang langsung tak berpeluang mempertahankan diri! Maklumlah, 12 lawan satu!


Selain itu, yang hanya kecapaian adalah kebencian rakyat yang semakin membara! Strategi menakutkan rakyat dengan ISA, PASTI kecundang! Apatah lagi dengan alasan yang terlalu bangang, membahayakan keselamatan Negara!


WALAUPUN, betul, Khairul yang menuang minyak dan Fuad yang menyalakan api di DTC, rakyat TIDAK akan percaya! Mungkin, "Melayu mudah lupa....", tetapi itu hanyalah Melayu UmCINO. Melayu yang takut kepada Hari Pembalasan, masih ingat akan "pengakuan-pengakuan" yang dibuat oleh Dr Munawar Anees, Sukma dan Murad (BNM). Pendek kata, polis menghadapi satu masalah yang sungguh getir, yakni, MASALAH KREDIBILITI. Berbalik kepada penangkapan ISA yang bersiri kini, walau dilihat dari sudut apa sekalipun, rakyat yakin, kesemua penangkapan dibuat atas ARAHAN POLITIK!


Polis mesti membuat banyak lagi untuk mengembalikan kredibilitinya. Sebagai satu cadangan. Apakata, mulakan dengan menjelaskan kepada rakyat, apakah perkembangan siasatan terhadap Pengarah SPR Sabah YANG MATI diBUNUH, seperti yang termaktub didalam kertas penghakiman YAA Hakim Muhammad Kamil!


Memang polis kebal dibelakang unifom. Hanya sekedar peringatan. Ingat pepatah Melayu (tak kan dah LUPA kot?), air tidak sentiasa pasang. Waspadalah, diwaktu surutnya nanti, KAMI TIDAK AKAN LUPA! Can you then depend on your political Masters?